Uit de
Buurtfabriek
Organisatie


Informatie over onze organisatie, waarom we bestaan, wie wij zijn en wat we doen.

Onze visie

Stichting Uit de Buurtfabriek helpt mensen om zichzelf te ontplooien door het maken van producten en creëert daarmee maatschappelijke en economische waarde.

Onze missie

Wij faciliteren de co-creatie van uniek kwaliteitsmeubilair in Eindhoven binnen een sociale werkomgeving.
Uit de Buurtfabriek begeleidt zijn vrijwilligers bij het ontwikkelen van productievaardigheden en sociale vaardigheden, biedt klanten de mogelijkheid om maatschappelijke waarde te creëren via de productie van meubels voor eigen doeleinden, en helpt designers om hun producten op de markt te brengen.

Wat wij doen

Voor teamleden

Bij Uit de Buurtfabriek leren de teamleden ‘al doende’: we geven mensen de kans om te leren hoe ze meubels kunnen maken, hoe ze in een team kunnen werken en hoe ze verantwoord kunnen werken in een werkomgeving. We bieden hen een plek waar ze zich gewaardeerd voelen en iets voor zichzelf en voor anderen kunnen doen. Het feit dat ze deel uitmaken van Uit de Buurtfabriek geeft hun dagelijkse leven meer betekenis en structuur.

voor klanten

Uit de Buurtfabriek biedt bedrijven, organisaties en particulieren een kans om op maat gemaakt meubilair te laten produceren en tegelijkertijd maatschappelijke waarde te creëren. Als een klant Uit de Buurtfabriek inschakelt voor het ontwerpen en produceren van een set meubels, of wanneer iemand meubilair uit onze catalogus koopt, schaft men op maat gemaakt kwaliteitsmeubilair aan met een sterk sociale impact.

voor Non-profits

Uit de Buurtfabriek geeft steun aan maatschappelijke organisaties door dienstverlening tegen lagere kosten: met de winst die we behalen via de opdrachten van bedrijven kunnen we onze diensten tegen lagere kosten aanbieden aan organisaties die werken aan lokale maatschappelijke projecten. Zo kunnen ze op maat gemaakt kwaliteitsmeubilair aanschaffen dat aansluit bij hun behoeften.

Kernwaarden

  • Co-creatie: wij faciliteren co-creatie tussen designers, vrijwilligers en organisaties met als doel om maatschappelijke impact te creëren.
  • Een stimulerende werkomgeving: wij bieden onze vrijwilligers kansen, ondersteuning en begeleiding.
  • Verantwoordelijkheid: wij bieden een werkruimte waarin eenieder verantwoordelijk is voor zichzelf, zijn/haar collega’s en zijn/haar omgeving.
  • Steun aan de lokale economie: wij ondersteunen maatschappelijke initiatieven en beginnende designers in Eindhoven.
  • Sociaal ondernemerschap: wij pleiten ervoor dat mensen en bedrijven bij hun economische activiteiten ook investeren in het creëren van maatschappelijke waarde.
  • Een voorbeeld stellen: wij willen gelijkgestemde organisaties inspireren om met elkaar samen te werken, en om vergelijkbare initiatieven op te starten over de hele wereld.

het kernteam

Yvonne Krom
Traject begeleider

Yvonne is een sociaal werker en heeft haar opleiding gevolgd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ze vindt het belangrijk dat mensen die nieuwe stappen in hun leven willen zetten zelf eigenaar zijn van hun proces. Yvonne kijkt per persoon welke manier van ondersteunen het best passend is. Ze gebruikt hierbij verschillende instrumenten waaronder de Yucel Methode. Met haar positieve uitstraling en humor weet ze het beste uit mensen te halen.

 

Naast traject-begeleider bij Uit de Buurtfabriek is Yvonne ook coördinator bij Stichting #Awesome Kledingruilatelier.

www.awesomekledingruilatelier.nl

Marieke Oosterhuis
Coördinator

Kees Heurkens
werkplaatsbegeleider

Kees is ontwerper, opgeleid in Eindhoven. Voorheen medeoprichter en eigenaar van Yksi Ontwerp. Sinds kort een andere weg; de mens centraal, terug naar de basis en werken met de handen. Heerlijk de werkplaats weer in. De combinatie van betrokkenheid, kennis overdracht en daarnaast de vrijheid om naar eigen inzicht te ontwerpen zijn de uitgangspunten.

www.keesheurkens.nl

Sies Stadhouders
werkplaatsbegeleider

Sies is werktuigbouwkundig ingenieur en maker, ontwikkeld tot rastechneut bij ASML. Nu houdt hij zich bezig met zijn drie kernwaarden: sociaal, duurzaam en creatief. Maandag en dinsdag werkt hij bij Uit de Buurtfabriek, woensdag doet hij milieu-impact analyses en in de resterende tijd ontwerpt en maakt hij gitaren en andere houtproducten in zijn eigen studio. Ook helpt hij anderen met hun projecten, vaak door zijn CNC-freesmachine voor hen in te zetten.

www.c-sharpcustoms.com

Ron Krielen
Directeur / mede-Oprichter

Ron is een social designer en ondernemer afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in 2013. Ron heeft als doel waardevolle connecties te maken tussen mensen en wil mensen hun plek in de maatschappij weer in laten nemen.

 

Als manager is hij verantwoordelijk voor het aansturen van het project als geheel, voor de communicatie met het bestuur en voor het aansturen van de coördinator en de werkplaatsbegeleider. Andere taken zijn het verwerven van opdrachten, het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, het netwerken in de lokale maatschappelijk-economische sector, marketing, communicatie en PR.

 

Ron heeft een social design bureau: Bron van Doen.

www.bronvandoen.nl

het bestuur

Dick Bogers
Voorzitter

Yvonne Klunder
Secretaris

Felix Pessers
Penningmeester

Eefje op den Buysch
bestuurslid

Marketing-focused
bestuurslid

De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden en zij ontvangen geen vacatiegeld.

Documenten

Jaarverslag Uit de Buurtfabriek 2021               Jaarrekening Uit de Buurtfabriek 2021